ساخت پالایشگاه های فراسرزمینی جدیدترین مسیر ایران برای حضور در بازارهای جهانی است. اسعدی کارشناس انرژی اما معتقد است که مهم ترین چالش در این بخش نحوه تامین مالی آن است.
در حالی لایحه تشدید تحریم های نفتی ایران توسط مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده که حسینی معاون سابق وزارت نفت می گوید: بعید است که چنین لایحه ای به تصویب برسد چرا که عواقب خطرناکی برای آمریکا دارد.
یک کارشناس انرژی گفت: به هر حال در شرایط فعلی اقتصاد ما به نفت و درآمدهای نفتی وابسته است. نباید فراموش کنیم که در روند گذار جهانی انرژی در بهترین شرایط یک پنجره ۳۰ ساله برای فروش نفت و یک پنجره ۵۰ ساله برای فروش گاز در اختیار داریم. یعنی اگر تا سال ۲۰۵۰ نفتی در مخازن نفتی ما وجود داشته باشد چندان ارزشی نخواهد داشت.
برخی از شرکتهای ردیابی صادرات نفت خام ایران در ماه آگوست را بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز اعلام کرده است. دولت و بهویژه وزارت نفت در حالی روی آمار منابع خارجی مانور میدهند که اصولاً آنها را پیش از این منابعی ضد ایرانی قلمداد میکردند. اما اکنون همان منابع، از تخفیف باورنکردنی ایران به چین خبر دادهاند.
کارشناس انرژی با بیان اینکه وقتی صنعت نفت به دلیل تحریم مشکل پیدا کرد پتروشیمی نجات بخش اقتصاد بود، گفت: در گذشته به فروش بالاتر نفت افتخار میکردیم اما حالابه سمت کاهش خام فروشی رفته ایم.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: گشایشهای بسیار مطلوبی در فروش نفت ایران با تکیه بر دانش، تجربه و پیگیریهای وزیر نفت و مجموعه وزارت نفت حاصل شده است.
خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه تهاتر برای وصول درآمدهای نفتی در کمترین حالا ممکن است، گفت: بیشتر درآمد حاصل از صادرات را به صورت ارزی دریافت می کنیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا،معاون اول رییس جمهور گفت : فروش نفت در ابتدای کار دولت ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه بود که آن هم نمی توانستیم پولش را بگیریم در بحث درآمدهای دولت به مشکل خورده بودیم به گونه ای که در اولین جلسه دولت سیزدهم، یکی از اعضای دولت قبل به آقای ریس جمهور گفت حقوق مرداد را چگونه می خواهید بدهید؟
مخبر افزود: در برخی استان...
معاون اول رییس جمهور گفت: فروش نفت در ابتدای کار دولت سیزدهم ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه بود که پول آن هم وصول نشده بود اما دولت این اقتدار را داشت که فروش نفت را به بیش از یک میلیون بشکه برساند.
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با استناد به سخنان وزیر نفت گفت: در دولت سیزدهم ما هم نفت خود را فروخته و هم درآمدهای آن به کشور برمیگردد اما لازم است که در تجارت نفتی خود رمزگذاری داشته و اطلاعات آن فاش نشود.
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: با اقدامات صورت گرفته در دولت سیزدهم ما امروز چند برابر گذشته نفت فروخته و پول آن را نیز دریافت می کنیم.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا از درآمد ۱۹ میلیارد دلاری ایران از فروش نفت در ۵ ماهه نخست سال جاری میلادی خبر داد و کل درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۲ را ۵۴ میلیارد دلار اعلام کرد.
براساس برنامه هفتم توسعه باید ۲۵۰ میلیارد سرمایه گذاری در صنعت نفت صورت گیرد. این در شرایطی است که در دهه ۹۰ بهطور متوسط سالانه ۱۰ میلیارد دلار سرمایه خارج شده و سرمایه ناچیزی جذب شده است.
اقتصاد ایران تحت شدیدترین تحریمها قرار دارد و اولین بخشی که به شدت از این موضوع تاثیر گرفته؛ صادرات و فروش نفت و درآمدهای حاصله است. با اینحال دولت رئیسی میگوید درآمد نفتیاش هشت برابر شده است. سوال مهم این است که درآمد نفتی در اقتصاد ایران چه میشود و در کجا به مصرف میرسد؟